Večera je spremna, prijatelju!

Jedno čudo svaki dan | 25.06.2020.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Večera je spremna, prijatelju!

“Trpezu za me pripremaš pred očima mojih neprijatelja. Uljem mi glavu mažeš, moja se čaša prelijeva.” (Psalam 23,5)

Jednog dana, Bog je rekao Sotoni:  “‘Jesi li primijetio mog slugu Joba?’” ( Job 1,8) Bog je bio ponosan na Joba, pravednika, čovjeka od integriteta koji Ga se plašio i klonio zla. Ljut i ljubomoran, đavo ga je doslovno izrešetao nevoljama, uzimajući sve od njega, uključujući i njegovo zdravlje.

Ali, nakon što je obnovio Joba, Bog je umnožio njegova dobra, bogatstva i zdravlje (pogledajte Job 42,10) Zamislite kako je uznemiren đavao bio! Bog mu je ovim rekao: “Sotono, tužitelju braće, izgubio si! Job, moje dijete je pobijedio! Pripremio sam trpezu pred njim u prisustvu njegovih neprijatelja.” (pogledajte Psalam 3,7)

Svim srcem vjerujem da Bog želi obnoviti i blagosloviti svoju djecu. Da, On priprema trpezu pred vama usred vaših neprijatelja. A kada Bog priprema trpezu, ne samo da ste van opastnosti… prekriveni ste blagoslovima!

Ako ste doživjeli bolne situacije, Isus vas može utješiti, ozdraviti, oprostiti vam i dati vam živott – čak život u izobilju. Sjetite se Joba koji je sve izgubio… ali Bog ga je veličanstveno uzdigao!

Evo nešto što možete uraditi danas, …

Sjednite za trpezu koju je Bog pripremio za vas. Usred vaših neprijatelja i teškoća, Bog nikada ne prestaje skrbiti, blagoslivljati i ispunjavati vas Svojom radošću i mirom. Uđite u Njegovu prisutnost, pristupite k Njegovom stolu!

Hvala što postojite!

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )