Vaša pomoć dolazi od Gospoda!

Jedno čudo svaki dan | 26.02.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Vaša pomoć dolazi od Gospoda!

Zamislite da ste se odlučili za šetnju. Nebo je plavo, sunce sja, ptice pjevaju. Sve je dobro! Tada odjednom počne padati kiša… u početku je to samo rosica, ali onda počne lijevati. I naravno, nemate kišobran jer sinoć u prognozi nije bilo kiše. Kakva bi bila vaša prva reakcija? Siguran sam da biste potrčali što prije, pronašli sklonište kako biste izbjegli da potpuno pokisnete! Nažalost, ne tako davno, tačno se ta situacija dogodila mojoj supruzi Muriel i meni.

Ponekad možemo napraviti paralelu s našim životom. Sve ide dobro i onda odjednom kiša počne padati i oluja počinje tutnjati. To može biti zato što izgubite povjerenje u nekoga, doživite razočaranje ili budete otpušteni s posla koji vam zaista treba itd. Kad se pojave ovakve oluje, moramo se skloniti na sigurno mjesto.

Danas bih vas želio ohrabriti da se sklonite u zagrljaj Stvoritelja cijelog svemira. (pogledajte Psalam 121,2) Stvorio je zvijezde, oblikovao Zemlju i postavio granice moru. Uzmite u obzir ovo: On je oblikovao planine, čak i najviše vrhove, one koji nas najviše impresioniraju!

Upravo taj Bog je vaša snaga! On je taj koji vas nosi i obnavlja. Vaša pomoć je u Njemu. On je najsigurnije sklonište. Ne drijema niti spava… On je vaš čuvar. (pogledajte Psalam 121,4-5)

Vaša nada je u Njemu. Vaša snaga je u Njemu. Kao što nas podsjeća ova lijepa, pjesma obožavanja ‘U Kristu mom’, u Njegovoj sili stojimo!

Cijelim sam srcem s vama!

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )