Što biste trebali učiniti kada vam povreda pokuca na vrata?

Jedno čudo svaki dan | 29.04.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Što biste trebali učiniti kada vam povreda pokuca na vrata?

Znate jednako dobro kao i ja, siguran sam, da dok smo na ovoj Zemlji, nažalost, riskiramo da nas drugi povrijede ili da mi povrijedimo druge. Jednostavno zato što smo ljudi i zato što griješimo.

Bez obzira na to, ne dopustite da se uvrede ili zlonamjerna djela drugih pretvore u gorki otrov u vašem životu. Vrijedite toliko više od ovoga!

Biblija vas potiče, ne da zanemarujete niti da previdite povredu, već da odaberete put opraštanja radije nego put gorčine i osvete. Pogledajte što Izreke 10,12 govore: “Mržnja potiče sukobe, a ljubav pokriva sve prijestupe.”

Drugim riječima, ono što možete učiniti kada vas netko povrijedi je da pokrijete njegove prijestupe. To je poput prekrivanja nekog predmeta tkaninom tako da se više ne vidi. Da nastavimo s ovom slikom, možete prekriti osobu koja vas je povrijedila ‘prekrivačem’ ljubavi koji će sakriti od vašeg pogleda njene greške. Zatim zamolite Gospoda da obnovi i transformiše vašu perspektivu, vaš pogled na tu osobu.

Ljubav pokriva apsolutno sve grijehe. Vjerujem da vam Bog pomaže i omogućava vam da danas napravite ovu gestu ljubavi.

“[Ljubav] sve sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.” (1.Korinćanima 13,7)

Znajte da molim za vas!

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )