Što biste trebali učiniti kad izgubite živce?

Jedno čudo svaki dan | 19.11.2020.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Što biste trebali učiniti kad izgubite živce?

Danas zamislite sa mnom na trenutak… Na autocesti ste, cesta je čista, vrijeme prekrasno. Album vaše omiljene pjevačice svira na CD-u. Ukratko, život je fantastičan. Odjednom netko ubrza i ubaci se ispred vas. Kakva je vaša reakcija?

  • Opraštate li odmah?
  • Mrmljate, ali brzo pređete preko toga?
  • Gubite živce? Kotačići se okreću u vašoj glavi i vi smišljate načine da vratite milo za drago drugom vozaču. Trubite, ubrzavate i ubacujete se pred njega, itd. Stalno razmišljate o tome sve dok ne dođete na svoje odredište, a zatim i sljedeći dan, i sljedeći…

Dopustite da vam kažem nešto važno. Ljutnja je lopov. Krade mir, radost… i vrijeme. Imate samo jedan život. Nemate vremena za gubljenje. Biblija kaže: “… Ne dopustite da sunce zađe, a da se niste riješili ljutnje. Ne dajte đavlu mjesta u svome životu!” (Efežanima 4,26-27)

Možda sad razmišljate: “Eric, ne mogu si pomoći. Ja nisam Bog. Gubim živce i jednostavno to ne mogu samo tako prevazići! ”

Istina je… bez Božje pomoći, vrlo je teško. Ali s Njim je sve moguće! Njegov Duh vam može pomoći da još jednom pronađete mir. Dakle, kad osjećate kao da gubite kontrolu, jednostavno prepustite svoje osjećaje Gospodinu i primite Njegov mir.

To je ono što Tim LaHaye i Bob Phillips govore u svojoj izvrsnoj knjizi “Anger is a Choice (Ljutnja je izbor)”. https://www.amazon.com/Anger-Choice-Dr-Tim-LaHaye/dp/0310242835

Budite blagoslovljeni!

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )