Što biste trebali napraviti kada je povjerenje narušeno?

Jedno čudo svaki dan | 28.04.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Što biste trebali napraviti kada je povjerenje narušeno?

Danas ćemo razgovarati o tome što možete učiniti kad je odnos narušen. Svađe se događaju svima, ali moguće je, uz dogovor obje strane, ponovno biti u dobrim odnosima. Da bi se to dogodilo, apsolutno je potrebno obnoviti povjerenje koje je bilo oštećeno ili čak potpuno uništeno. A da biste došli na to mjesto, važno je prepoznati počinjeno, a zatim uspjeti oprostiti drugoj osobi.

Opraštanje je, zapravo, ključno za ponovno uspostavljanje povjerenja. Bez oproštenja, prekinuti odnos ne može se obnoviti. Evo što možete učiniti…

  • Iznesite Gospodinu svoj problem. Recite Mu svoju povredu ili je zapišite. Budite potpuno otvoreni. Zamolite Ga da vam pomogne oprostiti.
  • Zatim, u Njegovom prisustvu, odlučite oprostiti, jer, kako nas je Isus učio moliti, “oprosti nam naše dugove, kako i mi opraštamo svojim dužnicima“. (Matej 6,12)
  • Napokon, izjavite pred Gospodinom da ste oprostili. A ako ste to napisali na papiru, poderite papir ili ga spalite (bez da kuću zapalite, naravno!).

Kad oprostite, od tog trenutka nadalje, slobodni ste od povrede i bol će se početi umanjivati, a zatim i potpuno nestati.

Ponekad bismo mogli doći u napast da kažemo: “Pričekat ću dok mi osoba ne dođe tražiti oprost, a onda ću oprostiti!” Nažalost, u tom slučaju, ako ta osoba nikad ne dođe, ostajemo zarobljeni i patimo.

Ne uskraćujte sebi slobodu koja prati oproštenje. Rođeni ste da budete slobodni, da uživate u životu koji je Bog rezervirao samo za vas. Ne dopustite da vam neopraštanje krade život, radost… Oprostite! Bog će vam pomoći da pružite istinsko oproštenje. Znajte da će to učiniti ako Ga pitate!

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )