Šta vam crpi energiju?

Home | Jedno čudo svaki dan | Cudo | Šta vam crpi energiju?

Moja prijateljica, Christine Piauger, ima prekrasnu vrbu u svom vrtu. Međutim, od nje sam saznao da je drvo vrlo bolesno. Bršljan se zakačio za njene grane, crpi njen sok i time energiju. Stablo je postajalo sve slabije zbog ovog parazita.

Mogu postojati ‘bršljani’ i u našim životima, takođe: pritisci, teškoće u životu koji kradu naš životni sok, našu snagu.

Na primjer, možda neko žalovanje koje ne možemo proći, problem sa neopraštanjem, bolest, krivica, strah. Usred svih ovih ‘bršljana’, Bog vam govori:

“Snaga vam je u pokoju i pouzdanju, *|FNAME|*.” (prema Izaija 30,15)

Moguće je… stvarno je moguće… živjeti kroz ove trenutke u nadnaravnom miru.

Da… ali kako, možda se pitate? Kako hodati u miru kada saznate da imate rak? Kako možete biti u miru kad ne znate kako nahraniti svoju djecu idući tjedan? Kako da ostanete u miru kada… (stavite svoj problem)?

Samo vam Bog može dati ovaj mir i dobra vijest je da On to želi učiniti!

Iznad svega, odlučite da ne hranite negativne misli. Radije se odlučujte da slušate ono što će ohrabriti vašu vjeru. Već to činite sa ‘Jedno čudo svaki dan’, ali možete i slušati pjesme slavljenja Boga ili meditirati na biblijskom stihu.

Danas, primite Božji mir. Uzdajte se u Njega. Približite se Njegovom blagom glasu da vas utješi i ohrabri. Stavite svoje pouzdanje u Njega.

Za kraj današnje poruke, pozivam vas da poslušate ovu prekrasnu, umirujuću pjesmu slavljenja  Kad sve utihne

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )