Sjetite se Boga…

Home | Jedno čudo svaki dan | Cudo | Sjetite se Boga…

“Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog! Tuguje duša u meni, stoga se tebe spominjem iz zemlje Jordana i Hermona, s brda Misara.” (pogledajte Psalmi 42,5-6)

Pročitao sam jednom priču o učiteljici koja je napisala tablicu množenja sa 9 na table. Napisala je:

9×1=7

9×2=18

9×3=27

9×4=36

9×5=45

9×6=54

9×7=63

9×8=72

9×9=81

9×10=90

Kada je završila pogledala je svoje učenike i svi su se smijali jer je prva jednadžba bila pogrešna! Ali namjerno je napisala je pogrešno… rekla im je da dok je 9 jednadžbi napisala tačno a samo 1 pogrešno smijali su joj se i kritikovali zbog te jedne greške! Na isti način, svijet će se ponašati nekada tako prema njima… fokusirajući se na loše stvari iznad dobrog što učine. Ohrabrila ih je da ostanu čvrsti i uvijek se izdignu iznad kritike i ismijavanja!

Možemo povući paralelu između ove priče i naše vjere. Zaboravimo li ponekad prave stvari koje je BOG učinio za nas? Bog nikada ne učini ništa loše u našim životima, ipak razdoblja slomljenog srca, boli, bolesti i tuge dolaze. Kada dođu, gdje popravljamo naše misli?

Ako vam je danas duša žalosna i nalazite se u razdoblju razočarenja, ohrabrujem vas da učinite što je David činio i sjetite se Boga i Njegove dobrote.

Psalmist piše: “To je bol moja…Sjećat ću se BOŽJIH djela i svih tvojih davnih čuda. Mislit ću na sva tvoja djela i razmišljati o onom što si učinio“.(Psalmi 77,10-12)

Biblija takođe kaže u Tužaljkama: “Ali ovo dozivam u sjećanje i zato se nadam: BOŽJA ljubav nikad ne prestaje, nema kraja njegovoj milosti. One se obnavljaju svako jutro jer je Božja vjernost velika. Stoga, moja duša kaže: ‘BOG je meni sve, moja nada je u njemu.’”(Tužaljke 3,21-24)

Snaga je u sjećanju!

Danas, ako želite napravite listu svega što vam je Bog učinio i razmišljajte o tim stvarima. Kada vas je iscijelio ili izbavio? Je li vas ikada ostavio? Jesu li Njegova ljubav i dobrota ostale bezuslovne u vašem životu? Koja čuda je učinio za vas, čak i danas?

Da, velika je Njegova vjernost prema nama! Budite izobilno blagoslovljeni danas.

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )