Riječi koje odražavaju ljubav…

Jedno čudo svaki dan | 30.04.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Riječi koje odražavaju ljubav…

Stigli smo do kraja naše serije o odnosima… posebno hvala Ericu i Rachel Dufour, stručnjacima za odnose, jer su nam dali temelj i inspiraciju za ovu seriju!

Knjiga Izreka obiluje izvrsnim savjetima za naš svakodnevni život, bilo da se radi o našim odnosima, načinu života ili izborima koje donosimo…

Izreke 15 nam otkrivaju velike tajne o tome kako riješiti ljutnju sa kojom se svi susrećemo u nekom trenutku svakog tjedna. Čitamo: “Blag odgovor ljutnju smiruje, a gruba riječ je raspiruje.” (pogledajte Izreke 15,1)

Uz Božju pomoć, na bolne riječi možete blago odgovoriti. Umjesto da dopustite da ljutnja prevlada, ponovno idite pred Gospoda i zamolite Ga za snagu i riječi koje trebate reći.

Još jedan ključ se nalazi u Jakovljevoj poslanici 1,19-20, gdje čitamo: “Zapamtite, moja draga braćo i sestre: budite voljni slušati, ne govorite brzopleto i ne ljutite se olako. Kad se čovjek ljuti, ne čini što je ispravno pred Bogom.”

Uzimajući ove riječi k srcu, ne samo da ćete rasti u samokontroli i upravljanju svojim osjećajima (umjesto da njima dopustite da kontroliraju vas), nego ćete i biti dovedeni u mir u vašim odnosima. Da, Bog vas može koristiti da dovedete mir u situacije u kojima bi ljutnja zavladala!

Danas, i u danima koji dolaze, izazivam vas… budite spori na govor, a kad i govorite, odgovarajte ljubazno i blago. Govorite život!

Neka vam se usta ispune riječima koje pružaju mir i ljubav. Budite ambasador Božje ljubavi… neka vaše riječi danas donose ozdravljenje!

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )