Predavati se – je pobjeđivati!

Home | Jedno čudo svaki dan | Cudo | Predavati se – je pobjeđivati!

Predaja. Riječ je koja često ima negativnu konotaciju – napuštanje, odustajanje. Ne izaziva olakšanje, mir ili radost, a opet, ponekad je upravo tako…

Možda smo zaključani u situaciji jer vodimo pogrešnu bitku. Blokada je posljedica činjenice da svoju snagu i pažnju usmjeravamo na pogrešno bojište… Pokrećemo se ka razvoju planova, smišljanju strategija i na kraju opet udarimo na drugu prepreku. Borimo se svojim razumom, umjesto da se oslonimo na Riječ i Duha Božjeg.

I onda možda govorimo Bogu: ”Zašto? Zar Ti ne znaš bolje od ikoga šta mi treba? Zar ne vidiš rok? Zašto ne otvoriš ova vrata koja je Tebi tako lako otvoriti?”

Bog je sveznajući… On zna sve. Dakle, On mora da zna što blokira put…

Bog je svemoguć… On može sve. Stoga može djelovati i intervenirati…

Ali ovaj Bog koji sve zna i koji sve može je i Bog koji vas voli više od ičega! I u svojoj ljubavi zna zašto dopušta da “ova vrata” ostanu zatvorena…

Biblija kaže: “Vjeruj BOGU svim svojim srcem, ne oslanjaj se na vlastiti razum. Što god radiš, misli na njega, i on će te voditi pravim putevima.” (Izreke 3,5-6)

Podložnost koja godi Gospodu je kad se prestanete boriti da ostvarite vlastite planove i radije se potpuno predate Svemogućem. To znači željeti ono što Bog želi. Odlučiti prestati boriti se s Njim i umjesto toga pitati: “Gospode, što mi pokušavaš reći? Što me pokušavaš naučiti? Kako me želiš iskoristiti? “

Ako se trebate predati Gospodinu i prepustiti svoju volju Njegovoj, pozivam vas da molite sa mnom: “Neka bude Tvoja volja, Gospode, a ne moja. Tvoju volju želim jer je Tvoja volja savršen plan za moj život! Molim Te ispuni moje srce… Neka Tvoje želje postanu moje! Pomozi mi da se prestanem boriti za ono što želim. Pomozi mi da živim u spoznaji da, ako se nešto treba dogoditi, dogodit će se prema Tvom božanskom naumu. Jedino što moram učiniti je ono što mi Ti kažeš… Ti ćeš obaviti sve ostalo! U Isusovo ime, amen.”

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )