Predajte Isusu svoju ‘uradi listu’!

Jedno čudo svaki dan | 28.07.2020.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Predajte Isusu svoju ‘uradi listu’!

Mnogi imamo ‘uradi liste’… napišemo sve što trebamo uraditi do kraja dana u rokovniku, na papirić ili na pozadinu starog računa.

Na primjer… kupiti namirnice, odvesti djecu na trening, otići kod zubara, itd. Ipak, i vi i ja znamo da ne završava s listom! Ponekada su nam dani ispunjeni beskonačnim listama stvari za uraditi. Ali, ovo je ono što Biblija kaže o ovom danu…

“Ovo je dan što ga stvori Bog, radujmo se i kličimo u njemu.” (Psalam 118,24)

Ovaj dan je dar! Što ćete odlučiti učiniti s njim? Vaš stav danas vas može očuvati u Božjem miru ili vas udaljiti od njega.

Prihvatite radosno i sa zahvalnošću one izmjene u zadnji trenutak na koje naiđete danas. Držite oči na Gospodu, na Njegovom planu. Možda nije ono što ste zamišljali, ali je, bez trunke sumnje, najbolje za vas.

Molite sa mnom: “Gospode, ovo je dan koji si Ti stvorio. Radovat ću se u njemu. Želim da se radujem u svemu što će se dogoditi danas i sutra. Vjerujem i ispovjedam da Ti želiš najbolje za mene i radosno prihvaćam Tvoje ‘božanske neočekivane’ promjene. U Tvom imenu, amen.”

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )