Ostanite vjerni Božjim putevima

Jedno čudo svaki dan | 25.03.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Ostanite vjerni Božjim putevima

Ostanite vjerni Bogu… On će se pobrinuti za ostalo!

Dobiti posao nije uvijek lako, a zapravo može biti vrlo obeshrabrujuće. Sjećam se kad sam bio mlad i poslao 300 zahtjeva za posao. I nakon što sam se napokon zaposlio kao recepcionar, dobio sam otkaz nakon 3 tjedna! Evo što se dogodilo…

Jednog dana sam se javio na telefon kao i obično. Pozivatelj je zamolio da razgovara s nekim ko je bio u prostoriji. Upraviteljica mi je šapnula: “Reci da osoba nije ovdje.” Odgovorio sam: “Žao mi je, ali ne mogu lagati.” Unatoč njenom insistiranju, ostao sam pri svome i još jednom rekao da ne mogu lagati jer je to protivno mojim uvjerenjima. Zatim mi je direktno naredila: “Reci da nije ovdje ili si otpušten!” Kad sam opet odbio, istrgnula mi je telefon iz ruku i otpustila me na mjestu.

Prije odlaska iz ureda, svakom sam zaposleniku dao primjerak Novog zavjeta, objašnjavajući zašto sam upravo izgubio posao. Te sam večeri otišao u crkvu, tugujući.

Osim ovog posla na recepciji, sve moje ostale molbe su bile odbijene. Nakon što sam izgubio ovaj posao za koji sam se toliko trudio da ga nađem, osjećao sam se kao da ponovo počinjem od nule. Ali sljedeći dan kontaktirali su me iz jedne tvrtke rekavši: “Osoba koju smo angažirali nije odgovarala našim ciljevima. Bili ste druga osoba na našem popisu. Želite li nas posjetiti?” Sasvim neočekivano, ova tvrtka mi je ponudila četrnaest mjeseci plaće, šest tjedana godišnjeg odmora, prekrasno radno mjesto u Parizu u parka Monceau i posao koji je točno odgovarao mojim vještinama. Sve u svemu, to je bio moj posao iz snova!

Ova pozicija je bila istinski Božji dar. Mogao sam s radnog mjesta štampati letke za crkvu uz blagoslov poslodavca. Mogao sam posvetiti vrijeme tome da budem vođa grupe u omladinskim kampovima moje crkve. Nijednog trenutka nisam zažalio što sam dobio otkaz s prethodnog posla!

Najteže okolnosti u našem životu ponekad služe da nas pokrenu ka našoj sudbini. Samo Bog zna budućnost. Potičem vas da hodate u integritetu i ostanete vjerni Njegovim putovima… On će se pobrinuti za ostalo!

Kao što čitamo u ovom stihu u Bibliji: “Ne srami se onaj ko tebi vjeruje…“ (Psalam 25,3)

Pozivam vas da molite sa mnom: “Gospode, danas odabirem da Ti ponovno potpuno vjerujem! Hvala Ti što držiš svaki dio mog života u svojim rukama. Pomozi mi danas da ostanem iskren i vjeran Tvojim putovima. Znam da me nikada nećeš napustiti niti ostaviti! U Isusovo ime, amen.

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )