Odakle voda u oazama?

Jedno čudo svaki dan | 24.07.2020.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Odakle voda u oazama?

Oaze se nalaze u pustinjama. Ali, jeste li se ikada pitali odkud dolazi voda u njima? Oaze se pune vodom iz podvodnih prirodnih izvora ili od bunara koje ljudi naprave. Ako izvor presuši, oaza nestaje.

Oaze su veoma cijenjene zbog svog okruženja koje ih čini vidljivim, privlačnim i neodoljivim. Usred pustinje, ko bi odbio da tamo ugasi svoju žeđ?

Ne nalazite se tu gdje jeste slučajno. Vi ste ova oaza, a vaš izvor je Božja prisutnost! Evo što Biblija kaže o vama…

“BOG će te stalno voditi, nahranit će te u sušnim krajevima i dati snagu tvojim kostima. Bit ćeš kao navodnjen vrt, kao izvor čije vode ne presušuju.” (Izaija 58,11)

Vaše kolege, prijatelji i obitelj se možda danas nalaze u suhoj, ispucaloj situaciji, u pustinji. Bog je Onaj koji vas ispunjava Svojim životom i čini vas blagoslovom u njihovom životu, poput oaze u pustinji!

Njegujte svoj odnos s Bogom i otvorite duhovne uši da čujete Njegov glas. Uronite se u Njegovu Riječ i natapajte se Njegovom ljubavlju.

Oni koji žeđaju za mirom i istinom će biti privučeni k vama i tada im možete govoriti o Bogu ljubavi, o izvoru života koji nikada neće presušiti!

Pozivam vas da molite sa mnom… “Gospode, daj da budem osjetljiviji na Tvoj glas i Tvog Duha Svetog. Neka Tvoj život protiče kroz mene svaki dan, tako da mogu biti ispunjen Tvojom ljubavlju i Tvojom milosti. Želim i odlučujem biti blagoslov svima oko mene! U Isusovo ime, amen.”

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )