Odakle vam pomoć dolazi?

Home | Jedno čudo svaki dan | Cudo | Odakle vam pomoć dolazi?

Kralj David je često bio u užasnim situacijama. Govorio je o nekima od njih u svojim psalmima. Često su ga kralj Šaul i drugi progonili i htjelu ubiti. Ipak, kada se David našao u jednoj od ovih očajnih situacija, izjavio je: “Gledam gore, prema planinama. Hoće li mi odande pomoć doći? Moja pomoć stiže od BOGA, stvoritelja zemlje i neba.”(Psalmi 121,1-2)

Bio je blizu smrti, jer su postojali ljudi odlučni da ga nađu i ubiju. Ali je čvrsto proklamirao: “Moja pomoć stiže od BOGA.” David je vjerovao svom Bogu. On je potpuno bio siguran da ga Njegov Gospod neće napustiti, nego da će još jednom doći mu u pomoć.

Želio bih vam reći, ili vas podsjetiti da vaša pomoć nije u čovjeku ni u okolnostima, nego samo u Isusu. Ova pjesma je prekrasan podsjetnik ove istine! Podižem oči svoje ka gorama   Pozivam vas da se okrenete Njemu i sve Mu povjerite.

Pomolimo se zajedno: “Gospode Isuse, baš poput kralja Davida, podižem svoje oči Tebi. Usred svih mojih izazova, odlučujem vjerovati da se s Tobom mogu suočiti sa svim uz Tvoju milost. Hvala Ti za Tvoju ljubav koja me drži i za Tvoju prisutnost koja mi daje sigurnost. Neka Tvoje ime bude blagoslovljeno danas i zauvijek! Amen.”

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )