“Ne plašite se!”

Home | Jedno čudo svaki dan | Cudo | “Ne plašite se!”

Danas počinjemo seriju o pobjedi! Molim da danas i u danima koji dolaze otkrijete i ponovno razumijete da je Bog s vama i da vas On jača.

Ključni stih koji ćemo proučavati kroz ovu seriju je ovaj: “Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom [pravednom] desnicom.“ (Izaija 41,10)

 “Ne boj se”…Ponekad smo skloni vjerovati da nas strah štiti. Istina je da strah može biti dobar pokazatelj opastnosti… Ali jeste li ikada pomislili da može biti moguće da vaši strahovi nemaju racionalnu osnovu? Da, umjesto da su zaštitna barijera protiv opasnosti, možda su prepreka koja vas spriječava da uđete u ono što vam je predodređeno …?

Kakvi god strahovi bili u vašem srcu danas, jedno je sigurno: Bog vas neće ostaviti bez pomoći da se suočite s njima. Čitamo u Bibliji: “Oružje skovano protiv tebe neće te pobijediti. Ušutkat ćeš svaki jezik koji te optužuje. To je nasljedstvo BOŽJIH slugu jer sam ih ja opravdao, kaže BOG.” (Izaija 54,17)

U Svojoj Riječi, Bog ne daje obećanje da nijedno oružje neće biti skovano protiv vas, ali evo što kaže: čak i ako se čini da ovo oružje pogodi metu, neće biti djelotvorno, jer je vaš život u Njegovoj ruci. Nemojte se više bojati… Onaj koji drži cijeli univerzum bori se za vas!  Vjerujem i proklamiram da imate pobjedu nad strahom!

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )