Ne čini se tako velikim…

Jedno čudo svaki dan | 02.04.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Ne čini se tako velikim…

Jeste li ikad imali loše iskustvo koje se pokazalo dobrim? Zašto Isusovu izdaju, mučenje i raspeće nazivaju “Veliki petak”? Zvuči kao loš opis užasnog dana. Osim ako nemate sposobnost vidjeti veličinu koja je proizašla iz svega.

Jeste li ikad doživjeli bol, gubitak, odbijanje i razočaranje, samo da biste kasnije saznali kako se to u stvari pokazalo dobro? Sjećate li se tog užasnog prekida, samo kako biste svoju srodnu dušu pronašli nakon te boli? Ili što mislite (ako ste žena) o nelagodi i bolu nošenja djeteta devet mjeseci, a zatim rađanja?

Moj je otac znao reći: “Bez boli, nema dobitka.” Tata mi je bio poput narednika u vojsci, ali zahvalan sam na tome jer me naučio da ustrajem kroz bol kako bih postigao pobjedu. Dakle, zovemo ga Veliki petak, jer je Bog tako dobar. “Jer Bog je toliko volio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina, da onaj koji  vjeruje u njega ne propadne, nego ima život vječni.” (Ivan 3,16) Isus je tako dobar jer je prošao bol za naš dobitak. Sve je učinio za vas, vašu obitelj i prijatelje. Učinio je to za dijete bez oca i žrtvu zlostavljanja. To je veliki dan, jer su sve naše greške oproštene; Isus je platio kaznu za nas.

Hajde da proslavimo Veliki petak, jer nam je oprošteno, jer vi i ja možemo biti iscijeljeni i rođeni nanovo. Svi mi imamo svrhu kao Božji prijatelji.

Nikad ne zaboravite: “Jer Bog je toliko volio svijet da je dao Sina svoga Jedinorođenog, da tko vjeruje u Njega ne propadne, nego ima vječni život.” (Ivan 3,16)

Velik je dan jer vam je Bog oprostio svaki grijeh.

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )