Možete biti slobodni od ropstva!

Jedno čudo svaki dan | 04.04.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Možete biti slobodni od ropstva!

Svake godine sve trgovine nas podsjećaju da je vrijeme Uskrsa – sa promišljeno uređenim izlozima, čitavim prolazima ispunjenim čokoladama i bombonima svake vrste… što nas dovodi do važnog pitanja. Je li Uskrs jednostavno proslava… čokolade? Naravno, odgovor je ne…

Uskrs nas podsjeća na Isusovu smrt i uskrsnuće, Uskrs je podsjetnik da je Isus pobijedio smrt i svu njezinu moć! Uskrs je poruke evanđelja: “Isus Krist je umro, ali još je važnije to što je uskrsnuo“! (Rimljanima 8,34)

Prvi se Uskrs, Pasha, spominje u Starom zavjetu u Ponovljenom zakonu 16,1.3: “Pazi da u mjesecu Abibu slaviš Pashu u čast svoga BOGA. Jedne te noći u mjesecu Abibu tvoj BOG izveo iz Egipta. […]Nemoj je jesti s kruhom koji sadrži kvasac. Sedam dana jedi beskvasni kruh, kruh patnje, jer si patio u Egiptu. Sjećaj se kako si u žurbi otišao odande. Cijeli svoj život pamti dan kad si otišao iz Egipta.”

Pasha je bila uspomena na dan kada je Izraelski Bog oslobodio svoj narod iz ropstva. Božji narod napustio je Egipat. Konačno! Izbavljenje… nakon 400 godina okova i ropstva.

Na isti način, Isus je bio naše pashalno janje… Njegovom smrću i uskrsnućem oslobođeni smo moći i silne težine sveg grijeha! Njegova žrtva omogućuje da “napustimo Egipat”, mjesto ropstva. Kakvo izbavljenje za sve one koji su postali djeca Božja! To je pobjeda koju slavimo tokom ovog uskrsnog razdoblja… pobjeda i za vas!

Uskrs je daleko od proslave čokolade i obojenih jaja… to je proslava Božje pobjede, vašeg izbavljenja i otkupljenja – pobjede izvojevane krvlju Njegova Sina, Isusa!

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )