Ko je vaš primjer poniznosti?

Home | Jedno čudo svaki dan | Cudo | Ko je vaš primjer poniznosti?

Isusove kvalitete su bezbrojne. Njegova ljubav, na primjer, je neusporediva. Možda se čini nedostižnom, a opet tako bliskom i tako „opipljivom“ u našem svakodnevnom životu…

Još jedna od Njegovih kvaliteta, jedna koja me posebno dotiče, je Njegova poniznost. Onaj koji je Kralj svemira, Sam Bog, nije se ustručavao da se umanji, ostavi svoju reputaciju, postane nemoćna beba, voli ljude i konačno, spasi ih.

Pogledajte što je Isus rekao: Uzmite moj jaram na sebe i učite od mene, jer ja sam krotkog i poniznog srca, pronaći ćete odmor svojim dušama.’ (Matej 11,29)

Da, Isusovo srce, sama Njegova bit, je krotko, ponizno. To nije prisilna osobina, nešto na čemu je morao raditi. Nije to nešto što je snagom volje i trudom pokušao razviti. Ne, to Njegovo srce ljubavi govori…

Da biste mogli hodati, razgovarati i voljeti poput Njega, pozivam vas da meditirate o Njegovom karakteru poniznosti, imitirate Ga, nastojeći da Mu svaki dan sličite nešto više. Ne zaboravite što Biblija kaže: ‘… pred časću ide poniznost.’ (Izreke 18,12)

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )