Ko je vaš najbolji savjetinik?

Jedno čudo svaki dan | 20.02.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Ko je vaš najbolji savjetinik?

Dani prolaze, svaki se razlikuje od prethodnog. Svaki trenutak je jedinstven, donosi radost, entuzijazam, nerazumijevanje ili obeshrabrenje. Ljudski govoreći, teško je prebroditi one teške trenutke. Međutim, osobno, ja odlučim uprijeti pogled u Isusa i u Njegovu Riječ. Zašto? Jer moj je Bog vjeran! A moj Bog, naš Bog, povjerio nam je strahovito oružje… Njegovu radost!

Nehemijina knjiga daje nam prekrasnu ilustraciju. Čitamo kako su ljudi, kad su otkrili Božji zakon, počeli malodušno plakati. Ali njihov namjesnik, Nehemija, potiče ih i ohrabruje da… naprave zabavu i raduju se! (pogledajte Nehemija 8,9-10)

I to su ljudi i uradili… kad se činilo da sve što mogu učiniti je plakati, odlazili su kući, gostili se i slavili.

Bog zna što čini kad od vas traži da prigrlite Njegovu radost i radujete se Njemu… Gospodnja radost uistinu je vaša snaga! (pogledajte Nehemija 8,10) Ona je vaš najbolji saveznik u vrijeme malodušnosti i nevolje. Pozivam vas da uz ovu pjesmu obožavanja ‘Radost je u Gospodu‘ proklamirate ovu istinu „Radost Gospodnja naša je snaga!“

Osjećate li se danas malodušno ili poraženo? Uhvatite se za radost koju vam Bog želi pružiti! On je vaša pomoć, vaša tvrđava i vaš prijatelj. Ova radost je Njegov dar vama!

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )