Jeste li u formi za “olimpijadu vjere”?

Jedno čudo svaki dan | 21.02.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  Jeste li u formi za “olimpijadu vjere”?

Danas ćemo malo razgovarati o sportu… i iskušenjima s kojima se suočavamo tokom hoda vjere.

Često, prije nego što uspijemo reći: “Dobro sam se borio, završio sam utrku i sačuvao vjeru.” (2. Timoteju 4,7), moramo reći: “Još to nisam postigao i nisam još postao savršen, ali ustrajno nastojim osvojiti taj cilj jer je Krist osvojio mene. Braćo i sestre, ne smatram da sam osvojio cilj, ali jedno neprestano radim: zaboravljam ono što je iza mene i naprežem se prema onome ispred mene. Trčim prema cilju da osvojim nagradu za koju nas je Bog odozgo pozvao u Isusu Kristu.”(Filipljanima 3,12-14)

U većini slučajeva, prije nego što stanemo na postolje, prvo moramo osvojiti pobjedu. Analogija između sporta i naše vjere vrlo je bitna. Pavao čak koristi ovu sliku da ilustrira kršćanski život u cjelini.

Kad provodite svoju vjeru u djelo, morate se boriti protiv nevidljivih, ali vrlo stvarnih protivnika: neprijatelja, nevjere, iskušenja, bolesti, stanja srca i uma itd… Ove teškoće su kršćanska obuka. Pred vama je toliko testova vaše vjere, svaki dan prava staza s preprekama.

Šampion ne postaje šampion (bilo vjere, bilo u sportu) odmarajući se na kauču i prebacujući kanale na TV! Šampion trenira svaki dan, pati, kako bi nadmašio sebe i poboljšao svoje performanse… kako bi završio utrku i odnio nagradu. Ne bojte se teškoća… ne bojte se trčati dobru utrku, boriti dobru borbu, kako biste izvojevali pobjedu!

Pogledajte tribine na stadionu na kojem trčite… Isus je tu da vas podrži i osnaži u ovoj utrci!

Nastavite trčati…

Pomolimo se zajedno: „Isuse, danas stavljam vjeru u akciju. Znam da su ove kušnje moja kršćanska obuka i odlučujem da ih se na plašim… Borit ću dobru bitku! Hvala Ti što me osnažuješ i što si kroz sve to uz mene! U Tvom imenu, amen.”

Hvala što postojite!

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )