Isus, savršeni model poniznosti

Home | Jedno čudo svaki dan | Cudo | Isus, savršeni model poniznosti

Jeste li ikada primijetili kako Isusa karakterizira poniznost?

Od Boga je postao čovjekom, utjelovljujući sve aspekte naše čovječnosti. Upoznao je odbacivanje, nerazumijevanje, tugu, bol, napuštenost, pa čak i izdaju.

Nije samo postao čovjekom… On je bio takođe i sluga ljudima, išao tako daleko da je sam Sebe umanjio pred njima. To je ono što Biblija govori u Ivan 13,5: “Potom je napunio posudu vodom i počeo prati noge svojim učenicima i brisati ih ručnikom kojim je bio opasan.“

Dakle, Kralj svemira se spustio na Svoja koljena i oprao noge učenicima…

Čak i više nego sluga, bio je dobrovoljni rob, prihvatajući nepravedan teret: težinu naših grijeha, prikovan na drvo koje nosio putem bola (Via Dolorosa) sve do Golgote. Možemo se prisjetiti što je sve podnio za nas kroz ovu prelijepu pjesmu ‘Via Dolorosa

Čovjek među ljudima, znao je kako zadržati stav čistog srca i bio je zahvalan za sve što Mu je Bog dao… Ova poniznost, koja Ga krasi veličanstvenošću, je savršena poniznost, neokaljana sjenom lažne skromnosti.  

Kakav primjer za nas… naš Bog je prožet najljepšom osobinom koja postoji: poniznošću. Zato vas ohrabrujem da tražite i razvijate ovu istu poniznost u vlastitom srcu… tako da, svaki dan, možete rasti više i više u lik Kristov! 

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )