Hvala Ti… za ono što već imam!

Home | Jedno čudo svaki dan | Cudo | Hvala Ti… za ono što već imam!

U Americi, a počelo je i kod nas pomalo, tokom sezone praznika zahvalnosti mnogi ljudi žure da obave kupovinu na “crni petak”. Dobro bi bilo u ovom razdoblju zastati na trenutak i sjetiti se koliko već imamo toga za šta možemo biti zahvalni. Šta je pravo bogatstvo za vas? Dobra, stvari, imanja, itd… ili odnos s Bogom, unutrašnji mir, prijateljstva itd.?

Postoji izreka, uspoređivanje ubija zadovoljstvo. Prečesto, zaboravimo prava blaga i umjesto toga cvilimo zbog onoga što nemamo i što bismo željeli posjedovati.

Biblija kaže: “Naravno, služenje Bogu donosi veliko bogatstvo ako je osoba zadovoljna onim što ima. Jer, na svijet ništa nismo donijeli pa tako ne možemo ništa niti odnijeti. Ali ako imamo hranu i odjeću, budimo time zadovoljni.” (1. Timoteju 6,6-8)

Zadovoljstvo i zahvalnost su dvije temeljne vrijednosti u Kraljevstvu Božjem koje su tako važne da ih živimo u svakom danu! Bog želi ispuniti naše potrebe, ipak, još uvijek trebamo naučiti da budemo zadovoljni sa onim što imamo danas. Potičem vas da budete zahvalni Bogu za sve što vam je On već dao. Zapamtite… “Njegova nam je božanska moć dala sve potrebno za život i pobožnost, kroz poznavanje njega.” (2.Petrova1,3)

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )