“Doxa to Theo”!

Jedno čudo svaki dan | 24.02.2021.

Home | Jedno čudo svaki dan |  “Doxa to Theo”!

Kad sam bio u biblijskoj školi, imali smo izvrsnu profesoricu grčkog Hélène Balarin koja je kasnije postala vješt prevoditelj Biblije. Sjećam se izraza koji sam naučio na ovom tečaju: “Doxa to Theo”, što znači “Slava Bogu”. “Theo” znači “Bog” i “Doxa” slava.

Tako je važno dati Bogu slavu…

  • On je Bog; mi smo ljudi.
  • On je vječan; mi smo samo sumaglica koja prolazi (pogledajte Jakov 4,14)
  • On je Stvoritelj; mi smo Njegovo stvorenje.

Kad razmišljam o Njegovom stvaranju, sve me potiče da Mu dam slavu! A kad pomislim na vas, također želim uzviknuti… “slava Bogu!”

Ponekad nas naše životne okolnosti pokušavaju uvjeriti da odbacimo Boga, a ne da ga hvalimo i visoko uzdignemo. Pa ipak… On je svemoguć, vječan i slavan. On je božanski izvanredan, naš Bog koji postoji oduvijek, od samog početka i uvijek će postojati. On je Stvoritelj, beskrajno velik. Nije ograničen našim prostorom i vremenom.

Kad slavimo Boga, kada proklamiramo Njegovu “doksologiju”, priznajemo da On može učiniti sve! Dopuštamo mu da djeluje u našoj slabosti. Otvaramo vrata Njegovom čudu!

Isus je rekao, „…Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, će te nagraditi.“(pogledajte Matej 6,4)

Dok slavite Boga kroz ovaj dan, vjerujem da će vas nagraditi!

Slava Bogu! Dajte svoju hvalu Bogu uz ovu pjesmu ‘Blagoslov, sila

Logo AMED Bosnian (White)

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )