Budite ponizni… da, ali kako?

Home | Jedno čudo svaki dan | Cudo | Budite ponizni… da, ali kako?

Kada govorimo o poniznosti, općenito razmišljamo o čovjeku koji je postigao velike stvari a da nije bio u centru pažnje. Ili ženi koja radi satima bez da se žali, pokazuje slabost ili traži hvalu… Tako, kad razmišljamo o poniznosti, rijetko pomislimo na dijete.

Ipak, Isus je rekao: “Dakle, tko se ponizi da bi bio poput ovoga djeteta — taj je najveći u Kraljevstvu nebeskom. (Matej 18,4)

Oh kako Božja mudrost nadilazi našu vlastitu… naš Otac nas poučava da se prava poniznost ne nalazi uvijek u izgledu. Često, može se naći u djetetu…

Perzijski pjesnik trinaestog stoljeća je rekao: “Poniznost uključuje prepoznavanje da svako stvorenje u svemiru ima potencijal poučiti nas onomu što ignoriramo.” Jesmo li voljni dopustiti djeci da nas pouče o poniznosti?

Isus nas uči da, ako želimo postati veliki u Kraljevstvu Božjem, tada se trebamo poniziti poput njih. Prijatelju, dopustimo da nas Bog transformira i da postanemo poput ovih malenih: jednostavni, radosni, blagi i ponizni u srcu.

Želite li se moliti sa mnom u vezi ovoga? “Oče, hvala Ti za dar života. Hvala Ti što nas činiš Svojom djecom. Pomozi nam da rastemo svaki dan u poniznosti. Učini nas blagima i krotkima u srcu poput Isusa. Pomozi nam da djelujemo i da govorimo kako Ti želiš, da bismo proslavili Tvoje ime! U Isusovo ime, amen.” Ne zaboravite… veličina u Božjem Kraljevstvu je poniziti se kao malo dijete!

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )