Bog ne pravi greške: Priča o Abigail Fisher

Home | Blog | Bog ne pravi greške: Priča o Abigail Fisher

abigail-1024x609

Oči tvoje već tada gledahu djela moja, sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj; dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga. – Psalam 139,16

Abigail Lynn Fisher je rođena na Floridi, 11.01.2016. god s rijetkim oboljenjem zvanim  Treacher-Collins sindrom. U poslijednjim mjesecima trudnoće, njena majka Christina, sama i kako sama kaže “praktično beskućnik” je odlučila da bi za dijete bilo najbolje da ga odmah da na posvajanje. Otišla je u agenciju i tamo upoznala par iz Georgije koji je želio usvojiti dijete. Nitko od njih nije znao ništa o Abigailinom stanju.

 

Vrijeme poroda

Kada je došlo vrijeme Abgailinog rođenja, par iz Georgie je došao na Floridu da prisustvuju rođenju njihove nove kćeri. Sve je bilo spremno da Abigail dobije dom i roditelje koji nisu mogli dobiti dijete prirodnim putem, i koji će je voljeti i odgajati kao svoju. Ali tada je došlo do tragedije.

Kada su budući roditelji ugledali Abigailin neobičan izgled glave i očiju, izbezumljeni su napustili bolnicu. Željeli su usvojiti dijete, ali ne dijete u stanju u kojem je bila Abigail.

[ba-box background=”#efefef” border=”#294d87″ textcolor=”#393c44″]

Više o Isusu

“Više o Isusu” je online tečaj koji otkriva više o tome ko je Isus. Jeste li spremni? Ne ustručavajte se i prijavite se.
[ba-button link=”https://bih.codex.training/vise-o-isusu” color=”blue” target=”blank”]Prijavi se![/ba-button][/ba-box]

Nemoguća dilema

Usred ove tragedije, Abigailina majka je odlučila zadržati Abigail i odnijeti je kući umjesto da pokuša naći nekog drugog tko bi je usvojio. Čudesno je da je Christina Fisher – “praktično beskućnik”, siromašna, nespremna na roditeljstvo – pokazala uvjerenje i karakter koji je nedostajao paru koji je želio postati Abigailnim roditeljima.

Postoji jedan koji se neće povući.

Kada je autor knjige Psalama napisao da je Bog “stvorio moje bubrege” i “satkao me u krilu majčinu” (Psalam 139,13), dao nam je do znanja da je Bog sa svrhom stvorio svakoga od nas. U Božjem svijetu, nema slučajnosti, ni pogrešaka – svaka osoba je “čudesno i predivno stvorena”. (Psalam 139,14)

To je osnova Biblijske priče – da je Bog, u svojoj velikoj ljubavi za svakog od nas, podnio kaznu koju smo mi zaslužili, tako da možemo iskusiti život s njim. Sve naše vještine, snage, slabosti i deformacije su uračunate u Božji predivan plan – ne postoji ništa o nama što on ne zna, a ipak nas voli.

I za razliku od para u Abigailinoj priči, on neće povući svoje obećanje – on će nas usvojiti u svoju obitelj i načiniti nas djecom Božjom.

Pročitaj više o ovoj priči na Klix.ba

[ba-box background=”#efefef” border=”#294d87″ textcolor=”#393c44″]H. G. Wells

Siromašni propovjednik promjenio svijet…

“Ja sam povjesničar, nisam vjernik, ali moram priznati kao povjesničar da je ovaj siromašni propovjednik iz Nazareta nesumnjivo sami centar povijesti. Isus Krist je najdominantnija figura u cijeloj povijesti.”H.G. Wells

“Više o Isusu” je online tečaj koji otkriva više o tome ko je Isus. Ne ustručavajte se i prijavite se odmah!

[ba-button link=”https://bih.codex.training/vise-o-isusu” color=”blue” target=”blank”]Prijavi se![/ba-button]

[/ba-box]

Bog želi transformirati vaš život, dan po dan!

Svakodnevni mail ohrabrenja

Prijavite se i rado ću vam svakog jutra slati ohrabrujuće poruke pod nazivom “Jedno čudo svaki dan”! Neka vas Bog blagoslovi!

* = obavezno
/ ( dd / mm )